Datum/Tijd
Date(s) - 11/12/2021
Hele dag


Indien het is toegestaan gaan we vroeg op pad voor een dag naar de opaalkust in Frankrijk.

De Opaalkust, de Noord-Franse kuststreek tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, staat bekend voor haar indrukwekkende kliffen,  prachtige stranden en idyllische vissersdorpen. Deze relatief ongerepte streek, met haar rijke fauna en flora, weet menig natuur- en landschapsfotograaf te bekoren. 

 

Vanuit België is de streek gemakkelijk bereikbaar door de E40 richting Brugge te volgen. Ter hoogte van Jabbeke neem je deze snelweg richting De Panne/Veurne. Eenmaal de grens over, gaat de E40 over in de A16. Deze volg je tot voorbij Calais en daarna neem je één van de afritten 40 tot 36, afhankelijk of je het noordelijk of het zuidelijk gedeelte van de Opaalkust wilt bezoeken.  De D940 leid je vervolgens langs de kust van Noord naar Zuid.
De meeste stranden en kliffen zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf een nabijgelegen parking, waar je bovendien gratis kunt parkeren. Hoewel ik zelf nog nooit problemen gehad heb, laat je best geen waardevolle objecten achter in de wagen. Dieven weten dat de streek populair is bij toeristen en fotografen, dus voorkomen is beter dan genezen!